مقالات آرایشگری مردانه

آناتومی

آناتومی

یک اصل مهم و کلی در گریم،آناتومی است.در آناتومی با عضلات و استخوان های سر و چهره آشنا می شوید و نسبت به آن ها شناخت پیدا می کنید.گریمور می بایست به آن ها آگاهی و شناخت داشته باشد.برای ارائه دادن گریمی صحیح،معرفت و آگاهی داشتن از استخوان ها،عضلات و پوست،لازم و نیاز است.اگر گریمور با تک تک عضلات چهره و نحوه ی کار آن ها در میمیک آشنایی داشته باشد،به او در کار شخصیت سازی بازیگر کمک بزرگی خواهد کرد و به نوعی این کار را برای او آسان می سازد.در عمل ایجاد سایه و روشن بر چهره وابسته به شناخت استخوان و عضلات است.

اناتومی
در بخش تکه سازی مانند:بینی،پیشانی،ساختن پوست سر،گونه،چانه،فک و غبغب و همچنین تکه سازی جهت نشان دادن پیری تدریجی به شناخت کامل از آناتومی سر و چهره نیاز است.استخوان ها اجزای تشکیل دهنده ی سر وچهره هستند و عضلات،بافت هایی اند که بر اطراف حفره های چهره و استخوان ها جای دارند.پوست بر روی عضلات کشیده شده و مسئولیت حفاظت از پوست را عهده دار است.
بر اثر مرور و گذشت زمان،استخوان بندی چهره و صورت تغییر میکند و عضلات به حالت قبل خود باز نمیگردند و پوست به استخوان نزدیک شده و آن را نمایان میکند.

چنین وضعیتی در افراد پیر و مسن تر به نسبت بیشتر است و شدید تر،بنابراین  اگر گریمور یا چهره پرداز می خواهد این وضعیت را بر شخص مسن پدید آورد؛باید بداند که این کار منوط و وابسته به شناخت کافی از استخوان ها و عضلات چهره می باشد.میمیک توسط عضلات چهره و گردن بر چهره و گردن فرد به وجود می آید،هر کدام از عضلات میمیک خاص و مخصوص به خود را دارند،با حرکت کردن عضلات،چین هایی در چهره آشکار می شود،با گذشت زمان شکل می گیرد و چین ها بر صورت عمیق می شود.چاق یا لاغر بودن چهره بستگی به حجم عضلات دارد،هرچه عضلات چهره حجیم تر باشد،چهره چاق تر است و هر چه عضلات کم حجم تر باشد،چهره لاغر تر به نظر می رسد.استخوان های چهره در هر فردی متفاوت است و دارای تفاوت هایی است،در کل در برخی اشخاص درشت تر و برخی ظریف تر است یا بخش هایی درشت و بخش هایی ظریف است.
مکان و نحوه ی قرار گرفتن عضلات و استخوان ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است که به شرح آن ها می پردازیم.

ساخت سر(سر و چهره)

 

اناتومی سر و گردن

اسکلت سر دارای دو بخش می باشد که عبارت است از بخش نخست:کاسه سر
و بخش دوم:چهره.این بخش استخوان های پهنی دارد.
کاسه ی سر شامل هشت استخوان می شود،که چهار عدد آن فرد است و آن ها عبارتند از:استخوان پشت سر در پشت کاسه ی سر،استخوان پیشانی در جلو،استخوان پرویزنی در پشت حفره های بینی و استخوان شب پره در کف کاسه ی سر و چهار عدد دیگر بصورت زوج می است که؛استخوان های آهیانه در بالا و استخوان های گیجگاه در زیر استخوان های آهیانه در دو طرف سر.

استخوان های چهره

استخوان های چهره در پایین کاسه ی سر جای دارد و شامل دو قسمت به نام آرواره های بالا و پایین است.آرواره بالا،دارای سیزده استخوان است،که شش استخوان آن زوج است و عبارت اند از:ناخنی،بینی،گونه ای،فک بالا،شاخک پایینی و آخرین استخوان آن یک استخوان تک بنام استخوان تیغه ای می باشد.
اناتومی سر1

 

آرواره ی پایین از یک قطعه استخوان به شکل نعل اسب تشکیل شده و فک پایین نامیده می شود.

استخوان های گونه

استخوان های گونه در دو طرف صورت،در قسمت بالای فک بالا جای می گیرند.این استخوان ها از طرفی به زائده گونه ای گیجگاه و از طرف دیگر به پیشانی و به آرواره بالا مربوط می شود.
شما میتوانید با انگشتان دستتان به خوبی نحوه ی قرار گرفتن آن ها را احساس کنید.شناخت این استخوان ها در گریم دارای اهمیت خاص و فوق العاده ای است.

حفره های چهره

حفره های چهره شامل:حفره های کاسه چشم،حفره های بینی،حفره های فکی که زوج است و حفره دهان که تکی است می شود.

عضلات چهره و عمل آنها

عضلات بر اطراف حفره های چهره و روی استخوان ها قرار دارند . روی آن ها پوست کشیده شده است.عضلات بر خلاف استخوان ها حالت ارتجاعی دارند و این خاصیت ارتجاعی در دوره ی جوانی خیلی زیاد می باشد.با سپری شدن زمان و فرارسیدن پیری،به تدریج حالت ارتجاعی خود را از دست کی دهند و شل می شوند.

اناتومی سر2

عضلات چهره در مجموع به دو دسته تقسیم می شوند:عضلات پوستی و عضلات جونده.این عضلات اشکال مختلفی دارند،برخی از ان ها مدورند،همانند:عضلات مدور پلک ها و عضلات مدور لب ها و برخی دیگر طویل و مسطح اند،مثل:عضلات پیشانی و گروهی به شکل بادزن هستند مانند:عضلات شیپوری و عضلات شقیقه ها و بالاخره گروهی مانند عضلات وجنه ای کوچک یا بزرگ دراز و طویلند.

عضلات پوستی

عضلات پوستی سر در اطراف حفره های چهره قرار دارند و سبب باز و بسته شدن آن ها می شوند.یکی از دو انتهای عضلات به پوست چسبیده که برای مثال از عضلات پلک ها و ابروها،عضلات لب ها و بینی نام میبریم.
عضلات پلک ها و ابروها شامل چه عضلاتی می شوند؟
عضلات پلک ها و ابرو ها شامل عضلات پیشانی،پلک ها،پشت سر،مدور پلک ها،هرنر و ابروئی می شود.عضلاتی که پشت سر قرار دارند زوج اند و در عقب کاسه ی سر واقع می شوند.این عضلات،کشنده ی غلاف روی سر می باشد و پوست سر را به عقب یا پشت سر می کشد و در نهایت از چین های پیشانی می کاهد یا آن ها را می زداید.عضلات پیشانی همانطور که از نام آن پیداست در قسمت جلوی کاسه ی سر قرار دارد.ابرو ها را به سمت بالا می کشد و چین ها عرضی رو پیشانی می اندازد.

حالت های مختلفی که بر چهره ی انسان نمایان می شود،نظیر:ترس،وحشت،تعجب،غافلگیری و تمرکز نتیجه و اثر انقباض عضلات پیشانی است.عضلات مدور پلک ها،عضلاتی پهن و نازکی اند که در اطراف حفره های چشم هستند و شامل دو بخش اند:یک بخش عضله های پلکی است و بخش دیگر آن کاسه ی چشم است.عضلات پلکی در درون کاسه ی چشم قرار گرفته و کاملا به پوست چسبیده،از این عضلات در گریم برای نشان دادن حالات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.این عضلات از جمله مکان های اصلی و مهم چهره هستند که برای ساختن شخصیت های متعدد و مختلف و مسن کردن بازیگر از آن ها استفاده می شود.عضله های هرنر در پشت عضلات مدور پلک هاست و با وارد کردن فشار بر روی نقطه های اشکی،در نهایت اشک را خارج می کنند.

عضله های هرمی،که زوج اند روی لبه پائین استخوان های خاص بینی و روی غضروف طرفی بینی و پوست ناحیه بین ابروها قرار دارند و در این مکان رشته هایشان با رشته های ماهیچه های پیشانی تلافی می کند.این عضلات پوست قست ابروها را پایین می کشد و آن را به طور عرضی چین می دهد.کار و وظیفه ی این عضلات برخلاف عضلات پیشانی است.
عضلات ابروئی

 

عضلات ابروئی

این عضلات مابین عضلات پیشانی و عضلات مدور پلک ها پلک ها است.با حرکت کردن این عضلات،ابروها به یکدیگر نزدیک شده و خطی عمودی مابین دو ابرو ایجاد می شود و حالات خشم و درد و بدجنسی و غم،تجاوز را بر چهره آشکار می سازد.
عضلات بینی شامل عضلاتی بنام عرض بینی،عضله های گشادکننده منخرین و عضلات موردی شکل می شود.عضلات عرضی بینی که روی قسمت وسط بینی جای گرفته،عضله است نازک و به شکل مثلت که پرده های بینی را به طرف بالا و جلو می کشد.
با انقباض عضلات گشاد کننده،منخرین بال های بینی به خارج کشیده شده و بینی باز می گردد و حالات وسوسه،بی صبری،میل و رغبت بر چهره نمایان می شود.عضلات موردی شکل،کار تنگ کردن منخرین را انجام می دهد.

Rate this post
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *